amea

  Φαράγγι Κλεισούρας - Βοιωτία

  Νότια του Ελικώνα, ανάμεσα στα χωριά Στείρι και Κυριάκι βρίσκεται το φαράγγι της Κλεισούρας με 6 χιλιόμετρα μήκος, το οποίο από αρχαία χρόνια χρησιμοποιούνταν ως μέσο οδικής επικοινωνίας των χωριών της περιοχής. Το φαράγγι έχει βατό μονοπάτι το οποίο είναι ιδανικό για πεζοπορία και λόγω της μορφολογίας του δεν χρειάζεται περισσότερο από 2 ώρες για να το διασχίσετε. Στην είσοδο του φαραγγιού στο Στείρι, θα δείτε και την περίφημη πέτρινη γέφυρα του Λεοντίου χαρακτηριστικό αξιοθέατο της περιοχής.

  Φαράγγι της Αγάλης - Εύβοια

  Φαράγγι της Αγάλης - Εύβοια

  Θα το συναντήσετε στις δυτική πλευρά της Δίρφης και σίγουρα είναι ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Εύβοιας. Έχει μήκος 5 χιλιόμετρα. Σχεδόν 2 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό Άγιος Αθανάσιος θα βρείτε την είσοδο του φαραγγιού. Η πεζοπορική διαδρομή μέσα στο φαράγγι είναι σηματοδοτημένη, όχι ιδιαίτερα βατή καθώς είναι ανηφορική αλλά υπέροχη, αφού το φυσικό τοπίο που την περικλείει είναι πανέμορφο. Η διαδρομή ακολουθεί τη ρεματιά ενώ στο δρόμο σας θα βρείτε και θα περάσετε μεταλλικά γεφυράκια που αντικατέστησαν τα παλιά ξύλινα. Περίπου μετά από μισή ώρα από την είσοδο σας, το φαράγγι στενεύει και τα επιβλητικά πανύψηλα βράχια δεξιά και αριστερά του μονοπατιού συνθέτουν ένα πανέμορφο, δραματικό τοπίο.

  Φαράγγι Δημοσάρη -Εύβοια

  Φαράγγι Δημοσάρη -Εύβοια

  Ίσως το γνωστότερο φαράγγι της Εύβοιας και από τα πιο γνωστά όλης της Ελλάδας καθώς προσφέρει μια από τις ομορφότερες πεζοπορικές διαδρομές που μπορεί να κάνει κάποιος. Το Φαράγγι του Δημοσάρη έχει μήκος σχεδόν 10 χιλιόμετρα, είναι σηματοδοτημένο και βατό και χρειάζονται περίπου 4 ώρες για να το διασχίσετε. Βρίσκεται στη Νότια Εύβοια στη βορειοανατολική πλευρά του βουνού Όχη. Η είσοδος του είναι στη θέση Πετροκάναλο της Όχης σε υψόμετρο 950 μέτρων και καταλήγει στον οικισμό των Καλλιανών. Σε όλη σχεδόν τη διαδρομή -από τη θέση Κρύα Βρύση και μετά- η διαδρομή πάει παράλληλα με το ρέμα του Δημοσάρη, το οποίο διασχίζει το φαράγγι και πέφτει στο Αιγαίο! Στο μέσο περίπου της διαδρομής βρίσκεται η θέση Σκάλα Λενοσαίων που είναι γνωστή για τους μικρούς πανέμορφους καταρράκτες και τις φυσικές πισίνες που σχηματίζουν τα νερά του ρέματος, όπου αν ο καιρός το επιτρέπει μπορείτε να βουτήξετε στα κρύα του νερά! Μέχρι εκείνο το σημείο η διαδρομή είναι λίγο απότομη αλλά η ομορφιά του τοπίου γύρω με την βλάστηση, τα δέντρα, την πλούσια πανίδα και τις μπλε λιβελούλες που θα δείτε παντού, δεν αφήνει να σκεφτείς κάτι άλλο πέρα από αυτό που αντικρίζεις! Από αυτό το σημείο και μετά, μέχρι το τέλος της, στη θάλασσα, στην παραλία των Καλλιανών είναι περισσότερο βατή. Ολόκληρη η διαδρομή είναι κατηφορική που σημαίνει ότι αν αποφασίσετε να επιστρέψετε από το φαράγγι θα έχετε μπροστά σας 10 χιλιόμετρα αυτή τη φορά ανηφορικής διαδρομής...

  Φαράγγι Πάντα Βρεχει - Ευρυτανία

  Πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα της φύσης, ίσως το εντυπωσιακότερο φαράγγι της Ελλάδας. Το φαράγγι με το ομολογουμένως, περίεργο όνομα βρίσκεται μεταξύ των χωριών Δολιανά και Ρόσκα και χαρακτηρίζεται από τα νερά των καταρρακτών που επειδή βρίσκονται σε μεγάλο ύψος και πέφτουν από αυτό, διασπόνται σε μεγάλη ακτίνα με αποτέλεσμα να φτάνουν κάτω σαν ψιλόβροχο. Το φαράγγι έχει 3 διαφορετικές εισόδους και είναι ιδανικό για river trekking. Μετά από 45 λεπτά διαδρομής θα συναντήσετε τους καταρράκτες όπου μπορείτε και να κολυμπήσετε!

  Φαράγγι της Βίνιανης - Ευρυτανία

  Το φαράγγι της Βίνιανης είναι μικρό αλλά τόσο όμορφο που αποτελεί σίγουρα αξιοθέατο για την περιοχή και είναι σταθερή επιλογή για τους λάτρεις του canoying. Το φυσικό τοπίο που το περιβάλλει είναι εντυπωσιακό καθώς όλη η διαδρομή ακολουθείται από τρεχούμενα πεντακάθαρα νερά, μεγάλα πλατάνια και 3 καταρράκτες με τον μεγαλύτερο να έχει ύψος 30 μέτρων. Το φαράγγι ενώνει τα χωριά Παλιά και Νέα Βίνιανη και καταλήγει στον Ταυρωπό ποταμό λίγο πριν το γεφύρι της Βίνιανης.

  Φαράγγι του Βόθωνα -Ευρυτανία

  Απόκρημνο με 8 μεγάλους καταρράκτες, δύο από τους οποίους έχουν ύψος 25 μέτρων, είναι ο κατάλληλος προορισμούς για περιπετειώδεις και αθλητικούς τύπους, ειδικά για τους λάτρεις του canyoning. Το φαράγγι του Βόθωνα είναι πολύ εντυπωσιακό, βρίσκεται στον δρόμο για τον Προυσό, κοντά στο Καρπενήσι, ξεκινάει από το χωριό Καρίτσα και καταλήγει στον Καρπενησιώτη ποταμό. Το χαρακτηρίζει στο σύνολο του, ένα επιβλητικό άγριο φυσικό τοπίο που αλλάζει λίγο προς το τέλος της διαδρομής καθώς εκεί έχει λίμνες και πλατάνια.

  Μαύρη Σπηλιά - Ευρυτανία

  Έξω από το χωριό Προυσός στη γέφυρα της Καστανιάς θα συναντήσετε το φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς, το οποίο μετά από σύντομη διαδρομή καταλήγει στη Μαύρη Σπηλιά, εξ ου και το όνομα του. Είναι μικρό και βατό φαράγγι αλλά και πολύ όμορφο με τρεχούμενα νερά, μικρούς καταρράκτες, πλούσια βλάστηση και πανίδα που ακολουθούν τη διαδρομή συνθέτοντας έτσι συνολικά ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο.

  Φαράγγι Γοργοπόταμου - Φθιώτιδα

  Το φαράγγι του Γοργοπόταμου έχει μήκος 4 χιλιόμετρα και ξεκινάει μέσα στον Εθνικό Δρυμό Οίτης σε υψόμετρο 1180 μέτρων και καταλήγει λίγο πριν το ομώνυμο ιστορικό γεφύρι σε υψόμετρο 300 μέτρων. Για τη διάσχιση του, δεδομένου ότι δεν είναι βατό φαράγγι χρειάζονται 10 με 12 ώρες. Λόγω της υψομετρικής αυτής διαφοράς από την αρχή μέχρι το τέλος, μέσα στο φαράγγι έχουν δημιουργηθεί πολλοί καταρράκτες με μεγάλο ύψος. Ο μεγαλύτερος μάλιστα αγγίζει σε ύψος τα 100 μέτρα και η κατάβασή του συνίσταται μόνο για έμπειρους αθλητές λόγω του μεγάλου βαθμού δυσκολίας. Δυσκολία όμως στην κατάβαση έχουν και πολλοί ακόμα από τους καταρράκτες του φαραγγιού λόγω του ελικοειδούς σχηματισμού τους.

  Φαράγγι της Ρεκκάς - Φωκίδα

  Το φαράγγι της Ρεκκάς είναι από τα σπουδαιότερα της Ελλάδας, βρίσκεται στο ψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας, τη Γκιώνα, μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο και είναι το ιδανικό σημείο για πεζοπορία. Η διαδρομή είναι 13 χιλιόμετρα, στην αρχή της είναι παράλληλη με το ρέμα ενώ γενικά καθ όλη τη διάρκεια της, τριγύρω υπάρχει πλούσια βλάστηση, τρεχούμενα νερά, ενδιαφέρουσα πανίδα -είναι καταφύγιο άγριας ζωής. Η διαδρομή δεν είναι ιδιαίτερα βατή, καθώς θα συναντήσετε απότομα σημεία και για την ανάβαση μέχρι την κορυφή θα χρειαστείτε περίπου 10 ώρες. Μετά από 1,5 περίπου ώρα από την είσοδο του φαραγγιού στην Βίνιανη, θα συναντήσετε τα ερείπια των παλιών νερόμυλων ενώ μετά τα μισά της διαδρομής βρίσκεται το καταφύγιο του Πεζοπορικού Ομίλου Αθηνών σε υψόμετρο 1850 μέτρων.