amea

  Εθνικός Δρυμός Παρνασσού ● Βοιωτία

  Εθνικός Δρυμός Παρνασσού ● Βοιωτία

  Στην καρδιά του Παρνασσού, στα όρια των νομών Φωκίδας και Βοιωτίας και σε έκταση 36.000 στρεμμάτων ιδρύθηκε το 1938 ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού. Διαθέτει πλούσια χλωρίδα και πανίδα, ενώ ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει τους φυσικούς και γεωμορφολογικούς σχηματισμούς με ιδιαίτερη οικολογική και αρχαιολογική αξία, εντυπωσιακούς καταρράκτες, κρυστάλλινες πηγές, πλούσια σε βλάστηση φαράγγια και πανέμορφες σπηλιές, απολαμβάνοντας πλείστες δραστηριότητες αλλά και το κάλλος της ελληνικής υπαίθρου.

  Ελικώνας ● Βοιωτία

  Πολύ κοντά στην Αθήνα και ένα από τα ομορφότερα βουνά της Βοιωτίας, ο Ελικώνας είναι "σκεπασμένος" με πράσινο, με δάση από έλατα και βελανιδιές. Η ανυπέρβλητη  ομορφιά του Ελικώνα είναι εμφανής όλες τις εποχές του χρόνου. Η μορφολογία του βουνού το καθιστά ιδανικό για δραστηριότητες στη φύση και έχει αναδειχθεί σε προορισμός για τους λάτρεις των σπορ και της περιπέτειας. Μάλιστα, αν επιλέξετε να κάνετε πεζοπορία, η θέα που θα αντικρίσετε από τα μονοπάτια θα είναι συναρπαστική!

  Όρος Δίρφυς ● Εύβοια

  Όρος Δίρφυς ● Εύβοια

  H επιβλητική Δίρφυς, το μεγαλύτερο βουνό της Εύβοιας που βρίσκεται στο κέντρο της, έχει φόντο το μπλε της θάλασσας, υψόμετρο που αγγίζει τα 1.743 μέτρα, πλούσια πανίδα και χλωρίδα και ένα φυσικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς. Ο ορεινός όγκος προσφέρεται για πολλά, από βόλτα με την οικογένεια στο αισθητικό δάσος της Στενής μέχρι ορειβασία και αναρρίχηση! Θα κάνετε ποδηλατικές διαδρομές στον ορεινό όγκο, θα κάνετε πεζοπορία με θέα από τη μια το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και από την άλλη τρεχούμενα νερά και δέντρα, θα διασχίσετε ανηφορικά μονοπάτια μέσα στο δάσος και θα φτάσετε σε κορφές και οροπέδια απ όπου η θέα κόβει την ανάσα! 

  Όρος Τελέθριο ● Εύβοια

  Όρος Τελέθριο ● Εύβοια

  Το Τελέθριο είναι ένα από τα ομορφότερα βουνά της Εύβοιας, βρίσκεται στο βόρειο μέρος της, και έχει υψόμετρο  που φτάνει στα 970 μέτρα. Η πεζοπορία εδώ λόγω του κλίματος και της μορφολογίας είναι η καταλληλότερη δραστηριότητα, γι αυτό άλλωστε υπάρχουν και πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια. Η πεζοπορία στα ορεινά μονοπάτια του βουνού θα είναι μια πραγματική εμπειρία. Θα περπατήσετε ανάμεσα σε πυκνά δάση, δίπλα σε καταρράκτες και φαράγγια, θα έρθετε σε άμεση επαφή με τη φύση και θα γεμίσετε ενέργεια!

  Βελούχι ● Ευρυτανία

  Πολύ κοντά από το Καρπενήσι το ελατοσκέπαστο όρος Τυμφρηστός (γνωστό και ως Βελούχι) έχει υψόμετρο 2.315 μέτρα. Βόρεια περικλείεται από τα Άγραφα και νότια από τα Βαρδούσια και την Καλιακούδα. Αν και το βουνό είναι ιδιαίτερα γνωστό για το Χιονοδρομικό του κέντρο, εντούτοις προσφέρεται για πολλές ακόμα δραστηριότητες, όπως η πεζοπορία και οι ποδηλατικές διαδρομές για τους λάτρεις του είδους. Υπάρχουν πολλές διαδρομές για να φτάσει ο πεζοπόρος στην κορφή του βουνού αλλά η θέα που αντικρίζει φτάνοντας αποζημιώνει κάθε κόπο, καθώς θα δει από τις βουνοκορφές των Αγράφων και την κοιλάδα του Σπερχειού μέχρι και τον Όλυμπο -αν ο καιρός το επιτρέπει. Το βουνό προσφέρει και περισσότερο εναλλακτικές και πιο απαιτητικές διαδρομές για τους πιο δραστήριους και περιπετειώδεις τύπους. 

  Σημ. Στην Ευρυτανία εκτός από τα μονοπάτια στο Βελούχι  υπάρχουν αμέτρητες διαδρομές που υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις. Άλλωστε διαθέτει διεθνή μονοπάτια (τμήματ του Ε4), από εκίνα που οδηγούν στις ψηλές κορφές μέχρι αρκετά μικρότερα που περνούν όμως μέσα από φαράγγι, δάση και γεφύρια!  Μπορείτε να κάνετε  πεζοπορία  στη Μαύρη Σπηλιά, στα μονοπάτια του Τόρνου, στο φαράγγι του Μπουζονίκου και το φαράγγι Πανταβρέχει, ξενάγηση στο μοναστήρι του Προυσού διασχίζοντας ένα πανέμορφο μονοπάτι ή πεζοπορία από το χωριό Ανανιάδα έως το βουνό Καλιακούδα.

  Χελιδόνα ● Ευρυτανία

   

  Δυτικά από το Καρπενήσι σε απόσταση σχεδόν 28 χλμ βρίσκεται το ορεινό, παραδοσιακό χωριό Χελιδόνα , χτισμένο σε υψόμετρο από 550 ως 700 περίπου μέτρα στις νότιες πλαγιές του όρους Τέμπλα και τις νοτιοδυτικές του όρους Χελιδόνα. Το σημείο γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι εδώ επίσης συναντώνται ο ποταμός Καρπενησιώτης με τον Κρικελιώτη.

  Το χωριό κυριολεκτικά σκεπασμένο από το πράσινο μοιάζει σαν να κρέμεται πάνω από το ποτάμι. Θα ξεκινήσετε μια μαγευτική ορεινή διαδρομή από τις πιο γνωστές από το Παλιό μικρό Χωριό προς την κορφή του βουνού που είναι και η πιο κλασική, μέτρια δυσκολίας και σηματοδοτημένη. Εναλλακτικά μπορείτε ν αακολουθήσετε τη διαδρομή γνωστή ως "Κόψη των Αηλιάδων" από το ξωκλήσι του Άγιου Σώστη  η οποία είναι σαφώς πολύ δυσκολότερη και δεν είναι σηματοδοτημένη. 

  Εθνικός Δρυμός Οίτης ● Φθιώτιδα

  Εθνικός Δρυμός Οίτης ● Φθιώτιδα

  Η Οίτη ένα βουνό εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς με ψηλότερη κορφή τον Πύργο, με ελατοδάση, σπάνια αλλά και εντυπωσιακά είδη φυτών, πλούσια πανίδα και πολλά νερά. Ενώ από χαμηλά μοιάζει να είναι ένα δύσβατο βουνό, όταν βρεθούμε στη καρδιά της, συναντάμε μια διαφορετική εικόνα με λιβάδια κατάφυτα από αγριολούλουδα. Για την προστασία της, έχει δημιουργηθεί Εθνικός Δρυμός που προσφέρεται για διάφορες δραστηριότητες για όσου ςαναζητούν τα σπορ και την περιπέτεια όπως πεζοπορία, ποδήλατο βουνού και ορειβασία.  Κάνοντας πεζοπορία στα υπέροχα μονοπάτια του  Εθνικό Δρυμό, θα έρθετε σε απόλυτη επαφή με τη φύση, με τον καθαρό αέρα και θα αντικρίσετε τοπία απαράμιλου φυσικού κάλλους. Στην Οίτη ανάμεσα στην πλούσια βλάστηση θα ανακαλύψετε υπέροχα γραφικά χωριά.

  Δελφοί ● Φωκίδα

  Δελφοί ● Φωκίδα

  Το κέντρο της γης, οι ξακουστοί στα πέρατα του κόσμου Δελφοί είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να έρθουν σε άμεση επαφή με την αρχαία ιστορία με εναλλακτικό τρόπο, συνδυάζοντας την  με την πεζοπορία. Πολλές και διαφορετικές είναι οι διαδρομές και τα μονοπάτια στην περιοχή που καταλήγουν στο λαμπρό ιστορικό αρχαιολογικό τόπο των Δελφών, για να επιλέξετε αυτή που σας αρέσει. Ενδεικτικά μπορείτε να κάνετε πεζοπορία και ποδηλασία στα γραφικά όμορφα δρομάκια ή να περπατήσετε στα αρχαία μονοπάτια, τα ίδια που περπατούσαν οι προσκυνητές του Μαντείου και να φτάσετε στους Δελφούς βιώνοντας μια διαφορετική, αξέχαστη εμπειρία.

  Χειμερινά Σπορ

  ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

  Αθλητικός Τουρισμός 4 εποχές

  ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ