amea

  Αεραθλητισμός (Κωπαΐδα, Πλαταιές, Βελούχι, Άμφισσα, Δελφοί)

  Αεραθλητισμός (Κωπαΐδα, Πλαταιές, Βελούχι, Άμφισσα, Δελφοί)

  Αν είστε λάτρεις των αιθέρων και των extreme σπορ μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα αεραθλήματα σε πολλές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Κάντε ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο πλαγιάς (paragliding), skydiving, ultra light trike ή παραπέντε, που είναι το πιο δημοφιλές αλλά και η πιο απλή μορφή πτήσης χωρίς μηχανές, με μόνη ανυψωτική δύναμη τα ανοδικά ρεύματα. Επιλέξτε την διθέσια πτήση, αφού δεν απαιτείται προηγούμενη εξάσκηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε 1-2 βήματα για να βρεθείτε στον αέρα και άλλα τόσα κατά την προσγείωση. Σε κάθε περιοχή της επιλογής σας, μια ομάδα έμπειρων εκπαιδευτών βρίσκεται πάντα στις υπηρεσίες σας για να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε μια ασφαλή πτήση, νικώντας τους τυχόν φόβους σας.

  Σκι στο ποτάμι (Αλίαρτος)

  Σκι στο ποτάμι (Αλίαρτος)

  Το σκι δεν αποτελεί μόνο ένα αμιγώς θαλάσσιο ή χειμερινό σπορ. Στην πόλη της Αλιάρτου, και πιο συγκεκριμένα στον Βοιωτικό Κηφισό, οι λάτρεις του αθλήματος μπορούν να το απολαύσουν και στο ποτάμι, όπου οι συνθήκες του νερού είναι πάντοτε τέλειες. Δεν υπάρχει ποτέ κυματισμός και έτσι μπορείτε να προπονηθείτε χωρίς φόβο τραυματισμού. Μάλιστα, στην περιοχή υπάρχει σχολή με εκπαιδευτές στο Slalom, σε φιγούρες Barefoot και Wareboard. Επίσης παραδίδονται μαθήματα για αρχάριους.

  Jeeping 4x4 off road - Motocross (Εύβοια, Φωκίδα, Σκύρος, Ευρυτανία, Φθιώτιδα)

  Jeeping 4x4 off road - Motocross (Εύβοια, Φωκίδα, Σκύρος, Ευρυτανία, Φθιώτιδα)

  Αν ονειρεύεστε να διασχίσετε λάσπη, χιόνι, χώμα ή νερά και να γνωρίσετε την άγρια φύση και τους ορεινούς όγκους της Στερεάς, να δείτε τα ζώα του δάσους στο φυσικό τους περιβάλλον και να ανακαλύψετε καλά κρυμμένες ομορφιές που ούτε καν φανταζόσασταν. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια έμπειρη ομάδα που θα βρείτε σε κάθε περιοχή, για να σας καθοδηγήσει με ασφάλεια και να σας αποκαλύψει τα μυστικά των ορεινών διαδρομών. 

  Αναρρίχηση (Εύβοια, Φωκίδα)

  Αναρρίχηση (Εύβοια, Φωκίδα)

  Το εξαιρετικό γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής προσελκύει πολλούς αναρριχητές από όλο τον κόσμο σε διάφορες πόλεις και οικισμούς. Οι ορεινοί όγκοι του Πυξαριά, του Κανδηλίου και του Αγίου στη βόρεια Εύβοια, η περιοχή της Δίρφυος, του Ολύμπου και των Κοτύλαιων στην κεντρική Εύβοια και της Όχης στη νότια, είναι ιδανικοί για αναρρίχηση. Επίσης, σπουδαίας σημασίας και από τα πιο σημαντικά αναρριχητικά πεδία της Ευρώπης είναι αυτό της Πλάκας στο χωριό Συκιά της Φωκίδας που φτάνει σε ύψος τα 1200 μέτρα και αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του είδους για σύντομες ή ολοήμερες εξορμήσεις, προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού. 

  Ιππασία (Ιστιαία, Κορυσχάδες, Σπερχειός)

  Ιππασία (Ιστιαία, Κορυσχάδες, Σπερχειός)

  Εάν είστε λάτρεις της φύσης και των αλόγων, μπορείτε, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, να απολαύσετε το σπορ μόνοι σας ή με την καθοδήγηση των ειδικών εκπαιδευτών. Κοντά σε ποτάμια ή μέσα στα καταπράσινα βουνά της Εύβοιας και της Φωκίδας θα βρείτε φιλόξενες υποδομές για δραστηριότητες με τα άλογα που αφορούν σε κάθε ηλικία αλλά και σε διαμονή. Με τη βοήθεια συνοδού για τους αρχάριους ιππείς, θα διασχίσετε γραφικά μονοπάτια στις όχθες ποταμών, ενώ εάν είστε πιο προχωρημένοι, εντυπωσιακές κατάφυτες διαδρομές σάς περιμένουν για να τις ανακαλύψετε. Αξίζει να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα ζώα που χρησιμοποιούνται είναι πλήρως εκπαιδευμένα για να έρχονται σε επαφή ακόμα και με εκείνους που δεν γνωρίζουν καθόλου από ιππασία.

  Ιστιοπολοϊα (Χαλκίδα, Γαλαξίδι)

  Ιστιοπολοϊα (Χαλκίδα, Γαλαξίδι)

  Οι φίλοι της ιστιοπλοΐας μπορούν να απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα, καθώς η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή είναι γεμάτη με τοπία απίστευτης φυσικής ομορφιάς και ενδείκνυνται γι' αυτή την δραστηριότητα. Είτε μέσα από rentals είτε με ημερήσιες ιστιοπλοϊκές εκδρομές με τα σύγχρονα και εντυπωσιακά ιστιοφόρα των τοπικών ομίλων, σας περιμένουν στιγμές αληθινής χαλάρωσης στο απέραντο γαλάζιο. Απολαύστε μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας και ανεξαρτησίας αλλά και εμπειρία για εσάς και την παρέα σας. 

  Kite surf (Μαρμάρι, Λευκαντί, Πευκί, Ράχες)

  Kite surf (Μαρμάρι, Λευκαντί, Πευκί, Ράχες)

  Η γενική μορφολογία της περιοχής και οι ακτές αυτών των περιοχών είναι ιδανικές για το σπορ αυτό, καθώς οι surfers έχουν εκτεταμένο θαλάσσιο χώρο αλλά και κοντινές ακτές που δεν θα επιτρέψουν εύκολα να παρασυρθεί κάποιος στην ανοιχτή θάλασσα.Οι βόρειοι άνεμοι είναι συχνοί και με μεγάλη διάρκεια, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για το εν λόγω άθλημα.

  Θαλάσσιο σκι (Εύβοια, Σκύρος, Φωκίδα)

  Θαλάσσιο σκι (Εύβοια, Σκύρος, Φωκίδα)

  Τα πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμής και οι υπέροχες παραλίες όλων των ειδών με τα κρυστάλλινα νερά ενδείκνυνται για καλοκαιρινές βουτιές,  ηλιοθεραπεία αλλά και διάφορα θαλάσσια σπορ για τους πιο δραστήριους τύπους. Μεταξύ αυτών, δημοφιλές και αγαπημένο είναι το θαλάσσιο σκι. 

  Στην Στερεά Ελλάδα θα βρείτε πολλές παραλίες ιδανικές για το συγκεκριμένο άθλημα. 

  Μπορείτε να φέρετε τον δικό σας εξοπλισμό ή να νοικιάσετε. Εδώ τηρούνται όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας, με το θαλάσσιο σκι να γίνεται τουλάχιστον 200 μέτρα μακριά από τους λουομένους.  Επιπλέον όμως, η  Στερεά Ελλάδα πρωτοτυπεί σε αυτό το άθλημα, καθώς στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στην Αλίαρτο λειτουργεί σχολή θαλάσσιου σκι σε γλυκό νερό, η μοναδική στη χώρα, για να ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία!

  Rafting (Ταυρωπός)

  Rafting (Ταυρωπός)

  Εάν αγαπάτε το rafting, ελάτε να ζήσετε όμορφες στιγμές κατάβασης στον Ταυρωπό. Είτε πρόκειται για την πρώτη σας φορά, είτε είστε πιο προχωρημένοι. Ξεκινώντας από την Παλαιά Bίνιανη, μέσα σε ένα τοπίο άγριας φύσης και πλούσιας βλάστησης, θα τερματίσετε στη γέφυρα του Mέγδοβα μετά από μια μαγευτική διαδρομή 10 χιλιομέτρων. Και μόλις κατεβείτε από τη βάρκα δεν έχετε παρά να περπατήσετε μέχρι τον εντυπωσιακό καταρράκτη της Βίνιανης, ένα σημείο που θα σας μείνει αξέχαστο με την ομορφιά του. Ο βαθμός δυσκολίας της κατάβασης είναι μέτριος, αλλά καλύπτει ακόμα και τους αρχάριους, αφού δεν θα συνατήσετε καμία επικινδυνότητα.

  River trekking (Φαράγγι «Πάντα Βρέχει» Ευρυτανία)

  River trekking (Φαράγγι «Πάντα Βρέχει» Ευρυτανία)

  Το φαράγγι “Πάντα βρέχει” βρίσκεται μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανά και αποτελεί μία από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της Ευρυτανίας. Για να κάνετε πεζοπορία στην περιοχή πρέπει να περάσετε με αυτοκίνητο το βουνό της Καλιακούδας, μέχρι τον Κρικελοπόταμο. Από εκεί ξεκινά το river trekking στις όχθες και μέσα στο ποτάμι, όπου σε ορισμένα σημεία το νερό μπορεί να φτάσει και μέχρι τη μέση του σώματος. Μετά από 45 λεπτά περίπου θα φτάσετε στους καταρράκτες, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε. Η επιστροφή γίνεται με τον ίδιο τρόπο, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν τη θέα στην κρεμαστή γέφυρα. Η διαδρομή λόγω της απόστασης και των συνθηκών της άγριας φύσης, δεν ενδείκνυται για μικρές ηλικίες.

  Έφιππη τοξοβολία (Μεξιάτες Φθιώτιδας)

  Αν θέλετε κι εσείς να μάθετε περισσότερα για την αρχαιότερη πολεμική τέχνη της έφιππης τοξοβολίας δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τους Μεξιάτες, ένα καταπράσινο χωριό στην Φθιώτιδα. Η έφιππη τοξοβολία είναι μια αρκετά δύσκολη πολεμική τέχνη, καθώς απαιτεί τον χειρισμό του τόξου εν κινήσει και την έφιππη ισορροπία χωρίς ηνίες, η εμφάνιση της οποίας ανάγεται στην απαρχή του ορισμού του πολέμου στην παγκόσμια ιστορία. Εδώ θα μπορέσετε να οργανώσετε τη διαδρομή σας, να διαλέξετε το άλογο και τον εκπαιδευτή σας για να απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

  Canyoning (Εύβοια, Ευρυτανία)

  Canyoning (Εύβοια, Ευρυτανία)

  Το canyoning είναι απόλυτα συνυφασμένο με τις ομορφιές της φύσης και την εξερεύνηση δυσπρόσιτων περιοχών. Πρόκειται για διάσχιση φαραγγιών με ειδικό τεχνικό εξοπλισμό, που προσφέρεται από εξειδικευμένες πιστοποιημένες επιχειρήσεις με γνώση και εμπειρία στο extreme αυτό άθλημα. Και παράλληλα είναι ένα θεαματικό σπορ, η απόλυτη περιπέτεια στη φύση. Περιλαμβάνει βουτιές από καταρράκτες και εξερεύνηση τοποθεσιών που ελάχιστοι μπορούν να δουν. Άλλωστε τα ποτάμια της Στερεάς Ελλάδας δημιουργούν εκατοντάδες άγρια και απροσπέλαστα φαράγγια, με πολλές απόκρημνες καταβάσεις και εντυπωσιακούς καταρράκτες. Από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία για canoyoning είναι οι Καταρράκτες του Δρυμώνα και το Φαράγγι Χάβου στην Εύβοια και στην Ευρυτανία η Μαύρη Σπηλιά, το Φαράγγι Ροσκά, το φαράγγι Πάντα Βρέχει, το φαράγγι της Βίνιανης και αυτό του Βόθωνα που μάλιστα είναι και από τα πιο δύσκολα της χώρας.

  Bungee jumping (Χαλκίδα)

  Ένα άθλημα για δυνατές συγκινήσεις μπορείτε να ζήσετε σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, στην πόλη της Χαλκίδας, και πιο συγκεκριμένα από τη μεγάλη γέφυρα της πόλης. Έγινε γνωστό πριν λίγα χρόνια, προσελκύοντας κυρίως νεαρά άτομα, που θέλουν να βιώσουν το μοναδικό συναίσθημα που προκαλεί η πτώση στο κενό από μεγάλο ύψος. Πρόκειται για άλμα από μια ψηλή κατασκευή με τον αθλητή δεμένο με ελαστικό σχοινί, το οποίο ταλαντεύεται κατά την πτώση μέχρι να εξαντληθεί η κινητική ενέργεια. Σε καθημερινή βάση τους καλοκαιρινούς μήνες και κάθε Σαββατοκύριακο τον υπόλοιπο χρόνο, εκατοντάδες άτομα επιχειρούν μια πτώση, με την φροντίδα πάντα μιας αυστηρά επαγγελματικής ομάδας, σε σύγχρονες πλατφόρμες bungy, με αυστηρότατες προδιαγραφές ασφαλείας και πιστοποίηση διεθνών οργανισμών.

  Diving (σε όλα τα παραθαλάσσια μέρη)

  Diving (σε όλα τα παραθαλάσσια μέρη)

  Με τόσο μεγάλο μήκος ακτογραμμής, η Στερεά Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα όχι μόνο να απολαύσει το μπάνιο του στις υπέροχες παραλίες που θα συναντήσει αλλά να γνωρίσει και τον βυθό σε όλα τα παραθαλάσσια μέρη του τόπου. Οι καταδύσεις αποτελούν μια συγκλονιστική εμπειρία για όσους θέλουν να βουτήξουν στα κρυστάλλινα νερά των θαλασσών, να θαυμάσουν τη μορφολογία των βυθών και να δουν από κοντά τον τεράστιο υποθαλάσσιο πλούτο. Τα υποβρύχια τοπία, με όστρακα και πορτοκαλί αστερίες, θαλάσσιες ανεμώνες και πράσινα “λιβάδια” από φύκια, “κοπάδια” ψαριών, χταποδιών και χελωνών, είναι αξιοθαύμαστα και μπορεί ο καθένας να τα χαρεί, επιλέγοντας μια σχολή, για να λάβει τον απαραίτητο εξοπλισμό ή να βρεθεί σε πιο βαθιές θάλασσες με ένα πλοιάριο, κάνοντας μια οργανωμένη εξερεύνηση του βυθού.

  Χειμερινά Σπορ

  ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

  Πεζοπορικές & Ποδηλατικές Διαδρομές

  ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ